Quality Hotel View

En del av nya Hyllie

Quality Hotel View är ett konferenshotell mitt i nya stadsdelen Hyllie i Malmö. Ett stenkast från hotellet finns Malmö Arena, Emporia köpcentrum och Hyllie tågstation där man snabbt tar sig in till Malmö C eller Köpenhamn. I lobbyn på entréplan finns Bar X & Lounge där man kan dricka och äta gott. Quality Hotel View har 302 välplanerade hotellrum och på 16:e våningen finns deras stora VIP-svit med det absolut bästa läget i hela huset samt Deluxerum.

Quality Hotel View är en del av Point Hyllie ligger mitt på Stationstorget och består av fyra byggnader som uppförs successivt, med plats för kontor, butiker, hotell och bostäder på sammanlagt 45 000 kvm. Två kontorshus står färdiga och fyllda med inflyttade hyresgäster. Tredje huset uppfördes under 2013-2015 och inrymmer Quality Hotel View som öppnade januari 2016. Sista och fjärde etappen av Point Hyllie beräknas vara klart 2019.

Murman Arkitekter är de som står bakom inredningskonceptet och projekteringen för Quality Hotel View. Hotellkonceptet andas Skåne, såsom landskapet med de gula rapsfälten, nyplöjda åkerfält, skånelängor med vitpustade fasader och svart korsvirke. Färg-och materialval återspeglar det skånska landskapet med de gula rapsfälten, nyplöjda åkerfält, skånelängor med vitpustade fasader och svart korsvirke. Hotellet har 18 våningsplan på totalt 15.400 kvm och sviter med Skånes kanske bästa utsikt.