Malmö Live

Arkitektur av Schmidt Hammer Lassen Architects

Malmö Live rymmer inte bara en konsertsal utan två konsertsalar, en kongresshall och ett hotell med 444 rum. Kärnan i huset är konsert-, hotell- och kongressverksamheten, men här finns också rum för utställningar, publikföreställningar, caféer, restauranger och ytor för spontana möten och föreläsningar. Huset och kvarteret har som mål att bli Malmös främsta mötesplats.

Arkitektbyrån schmidt/hammer/lassen har utgått från staden och byggnaderna rumt omkring vilket resulterat i ett kubiskt hus som är öppet i alla riktningar och som inte har någon fram- eller baksida. Den homogena fasaden ger ett intryck av att vara en endaste arkitektonisk skulptur.

Entréplan har designats för att vara öppet för alla och inte bara för hotellgäster och konsertbesökare. Lobbyn är designad för små sällskap som som vill umgås och ta en kopp kaffe medans de njuter av utsikten.

Arkitekterna Schmidt/Hammer/Lassen har utgått från modern skandinavisk arkitektur som fokuserar på en ren funktionell, lättillgänglig och öppen entréplanlösning.